Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Dump Load en staart

  • Arno Gubbels

    Hallo,

    Ik vraag me af welke type dump load bij een Aurora Wind Interface Box aangesloten moet worden. Nu staat in de handleiding wel dat er een dump load van 1.5x het turbinevermogen en het voltage 600V moet zijn, maar moet deze 600V wisselspanning of gelijkspanning zijn. Ik kan dit nergens terugvinden. Nu heb ik echter ook nog een vraag over de staart. Als men gebruik maakt van het scheve zijvaansysteem waar de staart-as onder een hoek van de verticaal staat. Hoe kan men dan berekenen hoe groot het oppervlak van de vleugel op het eind van de staart moet zijn. Als iemand andere berekeningen van de staart heeft, dan kan ik mijn berekeningen controleren.

    MVG

    Arno Gubbels

  • Adriaan Kragten

    Over de dump load kan ik je niet adviseren. De scheve staart beveiliging is zeer lastig te berekenen vooral als het vaanvlak niet in de ongestoorde stroming staat. Ik heb er al ongeveer 25 jaar geleden onderzoek naar gedaan maar het rapport R999D van Vakgroep Transportfysica van de TU-Eindhoven daarover, daar is zeer waarschijnlijk niet meer aan te komen. Er staat wel iets over in Introduction to Wind Energie van Erik Lysen. Ik heb dit rapport op het panel vermeld op 10-05-2007 en daar staat ook waar je het kunt vinden.

  • Cordy

    Wow, that’s a really clever way of thniking about it!

  • Raynoch

    Boy that rellay helps me the heck out.

  • eimwtwu

    bqp3px , ymapdnphpber, azxyxogupcaa, http://polstqjtxljh.com/

  • hoydok

    5SsdYM , hhykbhwovsyl, tpxpwfaeipkl, http://mdmcdtzjzcgq.com/