Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Doordraaien bij 0 BFT

  • Assad

    Ik wilde weten hoe het mogelijk is dat een windmolen kan draaien als er helemaal geen wind is?

  • Joep

    Dat kan niet.

    Of er is op klomphoogte geen wind, en op de ashoogte wel genoeg wind om de turbine te laten draaien.

  • jan

    Als er te weinig wind is en de molen zit aan het net gekoppeld werkt de generator als motor waardoor deze toch blijft draaien als er even geen of minder wind is ( elektrische as )

  • Peter

    Dit is natuurlijk niet waar,

    De elektronische apparatuur zorgt ervoor dat deze situatie nooit voorkomt, het is waarschijnlijk ook nog eens niet haalbaar omdat de generator niet gebouwd is voor het omzetten van electrische energie naar kinetische energie. De generator zou veel te warm worden waardoor de permanente magneten onmiddelijk hun kracht verliezen.

    groeten,

    peter Veermanjan schreef:

    >

    > Als er te weinig wind is en de molen zit aan het net

    > gekoppeld werkt de generator als motor waardoor deze toch

    > blijft draaien als er even geen of minder wind is (

    > elektrische as )

  • jan

    In een generator van een normaal formaat zitten geen permanente magneten maar een gewikkelde rotor, en in een windmolen is dit een speciale wikkeling zodat deze kan verschuiven bij ondertoeren om hem in de pas te houden

  • Joep

    Ik ben het met Peter eens. Er zullen geen molens zijn die met te weinig wind electrisch gaan gebruiken. Daar zijn ze niet voor, en het heeft zeker geen nut. De enige reden om de generator als motor te gebruiken is om de rotor in een bepaalde stand te zetten, of om testen uit te voeren.

    Daarnaast zijn er ook nog turbines waarvan het magnetisch veld wordt gestuurt. De stroom die er uit komt moet dan wel omgevormd worden.